Kom langs in onze winkel!

Stationsstraat 3, Zutphen / 0575-471 595

Kom langs in onze winkel!

Misterstraat 53, Winterswijk / 0543-785 259

Search
Close this search box.

Blogs van...

The Smartphone

Alles weten over smartphones, tablets of laptops. Wij delen ons kennis met jou in onze blogs. Hier vindt je o.a. meer over het gebruik van smartphones, tablets of laptops. meer over accessoires, de beveiliging van jouw toestel of apparaat, schades, software en over het gebruik van bijvoorbeeld WIFI & Hotspots. Iedere week plaatsen wij nieuwe artikelen op onze blog pagina.

Maak eenvoudig een hotspot aan op Android of Iphone

In de wereld van constant onderweg zijn en altijd verbonden blijven, is het creëren van een WIFI hotspot op je Android- of iPhone-apparaat een handige manier om andere apparaten te verbinden en toegang te krijgen tot het internet. Hier volgen eenvoudige stappen om dit te doen op beide platforms.

Hotspot Maken op Android

Ga naar instellingen

Open de instellingen op je Android-telefoon en ga naar het gedeelte ‘Netwerk en internet’.

Tethering en mobiele hotspot

Zoek naar de optie ‘tethering en mobiele hotspot’ en selecteer deze.

Activeer de totspot

Schakel de mobiele hotspot in. Je kunt ook de naam en het wachtwoord van je hotspot aanpassen als je dat wilt.

Beveilig met wachtwoord:

Het is essentieel om je hotspot te beveiligen met een wachtwoord om ongeautoriseerde toegang te voorkomen. Kies bij voorkeur WPA2 als beveiligingsmethode.

Verbind met ander apparaat

Nadat de hotspot actief is, zoek je op het andere apparaat naar beschikbare WIFI-netwerken en verbind je met de hotspot die je hebt gemaakt.

Hotspot maken op iPhone

Ga naar instellingen

Open de instellingen op je iPhone en ga naar ‘persoonlijke hotspot’.

Activeer de hotspot

Schakel de persoonlijke hotspot in. Hier kun je ook een wachtwoord instellen voor beveiliging.

Beveilig met WPA2

Kies de WPA2-beveiligingsmethode voor een veilige verbinding. Dit voorkomt ongeautoriseerde toegang tot je hotspot.

Verbind met ander apparaat

Op het apparaat dat je wilt verbinden, zoek je naar beschikbare WIFI-netwerken en selecteer je de hotspot van je iPhone.

Waar moet je opletten?

  • Data verbruik: Houd rekening met het dataverbruik, vooral als je verbonden bent via een mobiele verbinding. Zorg ervoor dat je genoeg data beschikbaar hebt op je mobiele plan.

  • Batterijduur: Het gebruik van een hotspot kan de batterij van je telefoon sneller leeg laten lopen. Wees bewust van de batterijduur, vooral als je onderweg bent.

  • Veiligheid voorop: Beveilig je hotspot altijd met een sterk wachtwoord en kies voor de meest geavanceerde beveiligingsmethode, zoals WPA2, om je verbinding te beschermen tegen mogelijke indringers.

Nu je weet hoe je een WIFI hotspot kunt maken op zowel Android als iPhone, ben je klaar om verbonden te blijven, waar je ook bent. Heb je na het lezen van deze blog toch nog vragen over het gebruik van een hotspot voor jouw telefoon? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de experts van The Smartphone. Wij staan klaar om je te helpen met eventuele vragen of problemen die je hebt met betrekking tot het gebruik van hotspots op jouw mobiele apparaat. Blijf verbonden en geniet van een naadloze online ervaring!

Over The Smartphone Blog

The Smartphone is de specialist in reparaties van telefoons, tablets en laptops. Ons kennis delen wij graag met jou, doormiddel van onze blogartikelen blijf je altijd op de hoogte en weet je het maximale uit jouw telefoon, tablet of laptop te halen. Heb je na het lezen van onze artikelen toch vragen neem gerust contact op met experts van The Smartphone.

Populaire categorieen

Zelf regelen

×

Hoe kunnen wij jou verder helpen vandaag?

Team The Smartphone

× Hoe kan ik je helpen?